Lucka 24 - Sockerverkstan

 

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! Vinnaren blev Freja med motiveringen:
 
Oj vilken vinst! Så länge jag drömt om och tittat på reklam för de där kurserna men aldrig kommit iväg. Det är en del pengar och som fattig student är det inte självklart att man lyckas spara ihop till det. Är så mycket annat som behövs. Men det vore fantastiskt och jag behöver verkligen en spark i baken för att komma igång med mitt tårtbakande! Försöker då och då men får inte riktigt in det och känner att jag verkligen behöver lära mig grunderna för att kunna ta mig vidare i mitt bakande! Kunde inte gå konditori-linjen på grund av veteallergi så får försöka lära mig själv.

Jag vill göra fina tårtor för barn med allergi -det är fler än man tror som aldrig ätit en tårta och framförallt inte någon dekorerad. Det vill jag ändra på! Det är faktiskt en av mångas, inklusive min egen när jag var yngre, högsta drömmar att få en riktigt fin födelsedagstårta som man tål. Sorgligt men sant.
 
Stort Grattis!
 
 
Det bästa sparar man ju till sist eller hur? :-) I Lucka 24 kan ni vinna 1 plats på en grundkurs hos Sockerverkstan. Kursen är i Huddinge, Stockholm. Resa till Stockholm bekostas själv utav vinnaren, jag står alltså inte för några omkostnader. 
 
Lite information:
På nybörjarkursen i tårtdekoration lär du dig hur man blandar och färgar både kristyr och sugarpaste. Hur du täcker en tårta utan att det blir hårda veck eller ojämnheter. Hur du använder spritspåsar med kopplingar och tyllar och hur du spritsar vackra bårder. Dessutom får du under grundkursen lära dig att spritsa en enkel blomma och vi går också igenom några andra tips och trix för att lyckas med just din tårta. Efter kursen är det bara att gå hem och låta fantasin flöda! Läs mer här.
 
För att vara med och tävla:
- Motivera varför du ska vinna denna plats!
 
OBS!! Om du inte har möjlighet att ta dig till Stockholm så får den som vinner en DVD av Sockerverkstan som innehåller samma material som du får lära dig på kursen på plats.
 
 
 
 
Denna tävling håller på till den 31 december 24,00.
 
GOD JUL på er alla och hoppas att ni får en helt underbar kväll <3
 
/Kakolina
 

Tiramisu med apelsintwist

 
Då är årets uppesittardessert gjord och jag hann inte ta bild förrän alla hade huggit in :-p Så sorry för den kassa bilden! Tänkte att jag skulle göra Tiramisu med en lite juligare smak så hade helt enkelt i apelsinjuice och apelsinskal! Väldigt god blev den :-) 
 
Ingredienser 8 personer:
2 paket mascarponeost (á 250g)
5 msk socker
3 dl grädde
4 st äggulor
200 g savoiardikex (24 st)
Amaretto, amarula, baileys (välj det du tycker bäst om)
Kaffe
Kakao
1 apelsin (valfritt)
 
How to
1. Vispa upp grädden med 1 msk socker. Vispa grädden ganska hård.
2. Blanda resten av sockret med äggulorna i en separat bunke. När du blandat äggulorna med sockret lägger du i mascarponeosten till en jämn smet. (Ett tips är att ha tagit fram osten ett tag innan så den är enklare att jobba med). Jag hade här i saften från en halv pressad apelsin, hoppa över detta moment om du inte vill ha apelsinen i.
3. Vänd ner grädden i ostsmeten.
4. Gör kaffet så starkt du vill ha det, här finns inget recept utan det är enligt smaksak. Blanda kaffet med den likör du valt att jobba med, även här smaksak hur mycket du tar.
5. Doppa kexen en åt gången snabbt i vätskan och lägg i en form. Kexen ska ligga i två olika lager, så först 12 kex. Sen breder du över halva smeten. Här kan ni välja att pudra över kakao också om ni vill ha en mer chokladen smak, det är väldigt gott :-) gör sedan om samma sak igen med kexen och lägg över resten av smeten. Avsluta med att pudra över kakao och riva över apelsinskal (valfritt)
 
Viola!!!
 
/Kakolina

Lucka 23 - Kakolina.se

 
AVSLUTAD! VInnaren blev Olivia, Stort Grattis! U got mail :-)
 
I lucka 23 finner ni en till lucka sponsrad av mig. Här kan ni vinna ett 3 set plunger, butterflies. Alltså Utstickare i form av en fjäril i 3 olika storlekar. Det plungern gör mer än att trycka ut formen är att man kan trycka till lite på en knapp uppe på och det gör att den även formar ytan så att fjärilen får lite mer liv :-)
 
För att vara med och tävla så kommenterar du helt enkelt bara nedan att du är med! Simple as that :-)

Sista kommentaren måste vara inne senast 24,00. Lycka till!
 
/Kakolina