Hallonmousse


Hallonmousse
 
Ingredienser:
- 240 g hallon
- 1/2 dl socker
- 4 gelatinblad
- 1 msk vatten
- 3 dl vispgrädde
 
 
How to:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.
2. Lägg hallon, socker och vatten i en kastrull och låt det koka ihop. När hallonen blivit varma så passa på att mosa dom så att du får ut så mycket sås som möjligt.
3. Passera hallonen genom en sil för att separera kärnorna från såsen. Släng kärnorna.
 
 
4. Ta upp gelatinbladet och krama ur det och lägg i hallonsåsen. Om såsen svalnat för mycket kommer inte gelatinet smälta. Sätt då på kastrullen på lite värme tills gelatinet smällt.
5. Ställ åt sidan för att svalna lite. Under tiden det svalnar vispar du grädden fast.
 
 
6.  När grädden är visad vänder du ner hallonsåsen i grädden. Obs, för att grädden inte ska skära sig måste hallonsåsen vara lite svalare än fingervarmt.
 
Ställ i kylen för att stelna lite. Har du en tårtring kan du fylla tårtan direkt.
 
Detta recept räcker till ett lager på en 26 cm tårta. Vill du ha en lite högre tårta gör du 1,5 recept.
 
//Kakolina

Kommentera här: