Tigerkaka

 
Här kommer ett recept på en smarrig tigerkaka :-)
 
Älskar verkligen denna kaka! Gjorde en liten roligare variant och delade upp smeten till flera små muffinsformar som ser ut som små sockerkakor! Men receptet är till en stor vanlig tigerkaka. Som vanligt bakade jag mjölkfritt, går jättebra att byta ut till vanligt. 
 
Ingredienser
- 50 g mjölkfritt smör
- 1 dl sojamjölk
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk vatten
- 3 tsk kakao
- smör och ströbröd till formen. Har du silikonform kan du strunta i detta.
 
 
How to
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda ner vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och blanda. När det har blandats samman häller du ner mjölken och det smälta smöret.
3. Smörj och bröa formen. Häll 2/3 av smeten i formen. 
4. Blanda ner kakaon och vattnet i 1/3 som är kvar. 
5. Häll ner kakaosmeten i formen och ta en gaffel och rör runt så att du får lite mönster i kakan.
6. Grädda tigerkakan i nedre delen av ugnen i 30-35 min.
 
Vill du göra små muffinsar av det här istället som jag fyller du på samma sätt, först med ljus smet sen med kakaosmeten. Tänk på att endast fylla formen till 2/3. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 15-17 min.
 
/Kakolina



Kommentera här: