Sockerverkstan

Tänkte bara tipsa lite om Jenny som har kurser i cakemaking and decorating :-)
Har ni inte chansen att boka upp er för en kurs hos henne så tycker jag att ni bör klicka hem hennes DVD - Sockerkonst, lär dig dekorera tårtor!!
 
Ni kan hitta DVD hos Ginza, klicka här, eller CDON, klicka här.
 
Kika in på hennes hemsida här
 
/Kakolina
 

Helgens tårta - knapptårtan :-)



Helgens tårta blev en tårta till en av mina närmsta vänner. Hon fyllde 25 och hade önskat sig en tårta länge av mig så passade på att göra en i present. Hon är tokig i marsipan så det blev väldig mycket sådant i :-)
 
Idén blev en tårta med så mycket marsipan i som möjligt och att den skulle se ut som att den exploderat utav alla knappar inuti (hon gillar knappar & färgen turkos väldigt mycket).
 


Den är fylld med blåbärsmousse, vaniljkräm & grädde med mandelmassa i. Spacklad med smörkräm i smak vanilj & rom. 
Täckt med marsipan och dekorationerna gjorda i både sugarpaste och marsipan i en mix med lite gumpaste. 
 
/Kakolina

Vaniljkräm

 
Måste flagga för detta recept! Denna vaniljkräm är så himla god och så enkel! Du kan använda denna kräm till att fylla vaniljbullar, wienerbröd, ha ett lager i en tårta ja vad som helst! Jag skulle bara kunna äta den med sked också :-P Du kan inte jämföra denna vaniljkräm med marsanpulvervarianten du köper i butik. Testar du detta en gång kommer du aldrig köpa färdig vaniljkräm igen! 
 
Ingredienser 
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång alt 1 tsk vaniljpulver
 
How to
1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg fröna i en kastrull. Alt häll i vaniljoulvret i kastrullen.
2. Blanda i de övriga ingredienserna i kastrullen.
3. Sätt på medelvärme och låt krämen sjuda tills den tjocknat. (Krämen får inte koka!)
4. Låt den svalna lite och fyll sedan alt ställ in i kylen om du inte ska använda den direkt. 
 
Krämen blir inte helt tjock i kastrullen utan jobbet fortsätter av sig själv lite när krämen får svalna :-)  
 
Viola! Så enkelt och så gott.
 
Jag i action med vaniljkrämen.
 
/Kakolina