Äppelmuffins <3

Fick ett litet infall av sötsug häromkvällen, visste att vi hade äpplen kvar sedan julafton så hoppade upp ur sängen när jag kom på det och gjorde lite äppelmuffins! Blev lite smet över när jag hade förbrukar de äpplen jag hade hemma, så gjorde några hallonmuffins också :-)
 
 
Recept för 15 muffins
 
Ingredienser
- 1,5 dl mjölk
- 75 g smör
- 3 st ägg
 - 2 dl socker
- 2,5 tsk bakpulver
- 4 dl vetemjöl
- 4 stora äpplen
- 1,5 msk kanel
- 1 tsk citronsaft
- 1,5 msk socker
 
How to
1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Skala äpplena. Skär 2,5 äpple i klyftor och hacka 1,5 äpple i små bitar. Häll över citronsaften, sockret(1,5 msk) och kanelen över äpplena och rör om. Jag lade klyftorna i en skål och bitarna i en annan, sedan delade jag helt enkelt upp kanelen, sockret och citronen lika över de båda skålarna.
3. Lägg i de hackade äppelbitarna i botten av muffinsformarna.
 
 
4. Hetta upp mjölken och lägg i smöret så att det smälter samman. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
5. Vispa ihop ägg och socker, jag vispade halvpösigt. Blanda ner bakpulver.
6. Tillsätt mjölet och mjölk+smörblandningen i äggsmeten och rör ihop till en jämn massa.
7. Häll smeten i formarna och fördela jämnt. Tänk på att formen ska fyllas till 2/3. Jag brukar använda en glasskopa som mått. Jag häller ner 2 skopor i varje form. Är väldigt nöjd med det måttet :-)
8. Stick ner 2-3 äppelskivor i varje muffins.
9. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 min.
 
Viola!
 
 
1 Malin Aurora:

skriven

Åh mums!

2 Caroline:

skriven

mums, ser gott ut :D

Kommentera här: