Vaniljkräm

 
Måste flagga för detta recept! Denna vaniljkräm är så himla god och så enkel! Du kan använda denna kräm till att fylla vaniljbullar, wienerbröd, ha ett lager i en tårta ja vad som helst! Jag skulle bara kunna äta den med sked också :-P Du kan inte jämföra denna vaniljkräm med marsanpulvervarianten du köper i butik. Testar du detta en gång kommer du aldrig köpa färdig vaniljkräm igen! 
 
Ingredienser 
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång alt 1 tsk vaniljpulver
 
How to
1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg fröna i en kastrull. Alt häll i vaniljoulvret i kastrullen.
2. Blanda i de övriga ingredienserna i kastrullen.
3. Sätt på medelvärme och låt krämen sjuda tills den tjocknat. (Krämen får inte koka!)
4. Låt den svalna lite och fyll sedan alt ställ in i kylen om du inte ska använda den direkt. 
 
Krämen blir inte helt tjock i kastrullen utan jobbet fortsätter av sig själv lite när krämen får svalna :-)  
 
Viola! Så enkelt och så gott.
 
Jag i action med vaniljkrämen.
 
/Kakolina
1 Ida Tibell:

skriven

Bra tips! Älskat just sådana krämer men de är svåra att få till :) Får nog bli lite bullar här snart. Kram

Kommentera här: