Jordgubbspaj


Nu är det sommar (iaf på kalendern) och tänkte bjuda på ett härligt sommarrecept :-)

Det finns mycket bär att tillgå under denna årstid och det tycker jag att Ni ska ta vara på. Det är så gott med färska bär i bakverk. Vill bjuda Er på en enkel smulpaj med jordgubbar. Ni kan använda Er utav vilka bär ni vill, det går lika bra.

Recept för en stor smulpaj eller fem små pajer

Ingredienser
- 125 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 1 L jordgubbar (1 ask)
- Potatismjöl

How to do
1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Snoppa och skölj jordgubbarna. Skiva dom i lagom bitar och häll dom i en skål. För att få pajen lite fastare så strö över potatismjölet. Här strör  ni bara över potatismjöl, det ska inte täcka helt. När ni strött över potatismjölet så rör ni runt med fingrarna i skålen så att potatismjölet tränger in i jordgubbarna.

3. Blanda mjöl, smör och socker.

4. Lägg jordgubbarna i en form (24-26 cm) alt i små pajformer. Strö över smuldegen och sätt in i mitten av ugnen i ca 15-20 min.

 

//Kakolina