Äppelpaj med knäckigt täcke

 
Äppelpaj med knäckigt täcke - underbar efterätt! :-)

6 portioner

Ingredienser:
- 5 stora äpplen
- 150 g smör
- 3 dl havregryn
- 2 dl rörsocker strö
- 1/2 dl ljus sirap
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 2 msk mjölk
- Lite kanel till äpplena (valfritt)

How to:
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Skala äpplena och skär i tunna skivor. Strö här över lite kanel över äpplena och blanda runt, detta är inte nödvändigt. Lägg ut äpplena i formen så att de täcker formen jämnt.
3. Smält smöret och ställ åt sidan för att låta svalna. Blanda i alla ingredienser i en bunke (allt förutom äpplena som ligger i sin form)
4. Fördela smeten över äpplena och ställ in i mitten av ugnen i ca 30 min alt tills smeten uppe på blir gyllenebrun.

Servera med vaniljglass eller vaniljvisp. Love it!!
 
/Kakolina
 
 

Kommentera här: