Gula Rutor

Gula Rutor

 
Ingredienser:
Botten:
- 4 ägg
- 4 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 2,5 dl varmt vatten

Glasyr:
- 200 g smör
- 2,5 dl strösocker
- 2 äggulor
- 4 msk vaniljsocker

Garnering:
- Kokosflingor

How to:
1. Klä in en långpanna(ca 30x40 cm) med bakplåtspapper alt smöra in formen.
2. Gör botten nu: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver, tillsätt det i äggsmeten och blanda.
3. Tillsätt det varma vattnet under omrörning. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 15-20 min (den ska bli svagt ljusbrun och inte vara kladdig inuti). Ställ åt sidan pch låt svalna.
4. Glasyr: Smält smöret i en kastrull på låg värme. Tillsätt socker, äggulor och vaniljsocker under omrörning. Låt småputtra tills sockret löst sig.
5. Bred glasyren på kakan och strö över med kokos.
Låt kakan stå kallt och njut sedan när det är dags att äta :-)
 
//Kakolina
 

Banankaka

 
Banankaka
 
Ingredienser:
- 75 g Smör
- 1/2 dl mjölk
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 st mogna bananer
- 2 tsk kanel
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk bikarbonat

How to:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa (eller ta vetemjöl) en avlång form (1 1/2 liter).
2. Smält smöret och häll i mjölken, ställ undan.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Skala och mosa bananerna.
5. Blanda bananer, kanel, mjölet, bakpulver och bikarbonat.
6. Rör snabbt ner mjölkblandningen och häll blandningen i formen.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45-55 min.
 
//Kakolina