Ruttna Pumpor


Ruttna pumpor till Halloween :-) Busenkelt! Detta är morotskaka som jag skärt ut runda små kakor från en stor form och sedan färgat frostingen orange. De övriga dekorationerna (stjälken och löven) är gjorda i sugarpaste.


Recept - Morotskaka (24 cm form)
3 ägg
3 dl vetemjöl
4 1/2 dl finriven morot (rå)
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen eller stött kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl rapsolja

Frosting
60 g mjukt smör
1 1/2 tsk citronjuice
Skal från 1/2 citron
4 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
100 Philadelphia ost

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt.
3. Blanda alla de torra ingredienserna till kakan i en bunke. 
4. Vänd ner (inte vispa) de torra ingredienserna i äggsmeten. 
5. Tillsätt oljan och de rivna morötterna och blanda ihop. 
6. Smörj och bröa en form (24 cm). Jag smörjde min med olja och bröade med vetemjöl.
7. Grädda i mitten av ugnen i 55 min.
8. Låt morotskakan svalna.
9. Blanda alla ingredienser till frostingen i en bunke. Här kan du välja om du vill ha i lite färg eller ha den naturell. 
10. Bred frostingen över morotskakan och njuuut! :-) 

//Kakolina

Kommentera här: