Minicupcakes med Citronfrosting

Receptet räcker till ca 40 miniupcakes samt 18 normalstora cupcakes.
 
 
Ingredienser
Cupcakes
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- Skal & saft från 1 citron

Frosting
- 100 g philadelphia (alt annan färskost)
- 60 g mjukt smör
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk färsk citronsaft
- 5 dl florsocker
 
 
How to
Cupcakes
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
3. Smält smöret och blanda med mjölken. Blanda sedan det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ihop och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Häll ner det rivna skalet samt saften från en citron i smeten och rör om försiktigt.
6. Fyll formarna med smet i 2/3. Vill man ha bäst resultat med muffinsarna så använd en muffinsplåt som du sätter formarna i. Detta gör att muffinsen inte kan flyta ut på bredden utan växer uppåt.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
 
Frosting
1. Vispa smör och färskosten fluffigt (ett tips är att anväda en elvisp till detta).
2. Häll i citronsaft & vaniljsocker och blanda.
3. Häll i lite florsocker i taget och mixa runt. Se till att inga klumpar bildas.
 
Det går jättebra att förvara cupcakes med frosting i kylen under en natt, de blir inte torra.
 
 
 Lycka till & enjoy!
 
 

Sura citronremmar

Äntligen har jag provat på att baka riktigt godis!! Kul och framförallt väldigt enkelt var det :-)
Jag fick i uppdrag att baka minicupcakes till en nära väns förlovningsmiddag och det skulle vara lite åt det surare hållet. Kom på naturella cupcakes med citronfrosting. Trillade in på @bakamedfrida på instagram och hittade detta fantastiska godis och recept. Fick idén om att stansa ut små hjärtan av godiset och ha som dekoration på cupcakesen för att få den där lite mer syrliga touchen och för att det var lite annorlunda med godis på toppen.
Fint som snus blev det iaf!
 
 
Recept på dessa sura remmar:
 
Ingredienser
- 5 tsk Gelatinpulver (alt 10 gelatinblad)
- 1 dl Lemon Curd
- Skal från 2,5 citroner
- 2,5 msk färskpressad citronsaft
- 1,5 dl strösocker
- 0,5 msk vit sirap
- 1,5 dl vatten
- 0,5 tsk citronsyra
- Gul karamellfärg (bara några droppar)
 
Garnering
- Strösocker & Citronsyra
 
How to
1. Lägg gelatinpulvret/gelatinbladen i kallt vatten (om ni använder er av gelatinpulver beräkna då 1 msk vatten för 1 tsk pulver).
2. Lägg bakplåtspapper på en platt plåt, gärna med kanter på. Pensla bakplåtspappret med rapsolja(viktigt att det är en naturell olja då det inte ska ta smak).
3. Koka ihop alla ingredienser tills det börjar stormkoka (hög värme), låt koka i 5-6 min.
4. Tag bort från värmen och tillsätt gelatinet, rör ordentligt tills gelatinet smällt helt.
5. Häll ut på bakplåtspappret. Se till att formen står plant så att det inte blir för tjockt på vissa ställen.
6. Låt det stå över natten i rumstemperatur.
7. Pensla en vass kniv med lite olja på eggen och skär önskad bredd på längderna.
8. Lägg fram ett nytt bakplåtspapper, doppa remmarna i en blandning av strösocker & citronsyra och lägg på nya bakplåtspappret.
9. Låt torka i ca 2-3 timmar innan ni rullar ihop dom.
 
Viola!!
 
 

Äntligen lite inspiration!! :-)



Äntligen ett tillfälle att få bli kreativ igen genom bakningen :-) Ett litet projekt på gång. Mer bilder på va exakt detta ska bli kommer under helgen samt recept!! 

//Kakolina