Minicupcakes med Citronfrosting

Receptet räcker till ca 40 miniupcakes samt 18 normalstora cupcakes.
 
 
Ingredienser
Cupcakes
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- Skal & saft från 1 citron

Frosting
- 100 g philadelphia (alt annan färskost)
- 60 g mjukt smör
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk färsk citronsaft
- 5 dl florsocker
 
 
How to
Cupcakes
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
3. Smält smöret och blanda med mjölken. Blanda sedan det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ihop och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Häll ner det rivna skalet samt saften från en citron i smeten och rör om försiktigt.
6. Fyll formarna med smet i 2/3. Vill man ha bäst resultat med muffinsarna så använd en muffinsplåt som du sätter formarna i. Detta gör att muffinsen inte kan flyta ut på bredden utan växer uppåt.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
 
Frosting
1. Vispa smör och färskosten fluffigt (ett tips är att anväda en elvisp till detta).
2. Häll i citronsaft & vaniljsocker och blanda.
3. Häll i lite florsocker i taget och mixa runt. Se till att inga klumpar bildas.
 
Det går jättebra att förvara cupcakes med frosting i kylen under en natt, de blir inte torra.
 
 
 Lycka till & enjoy!
 
 
1 coffeeandcupcake.blogg.se:

skriven

Dom såg riktigt goda ut och söta ^^

2 Celine:

skriven

Så gulliga!

3 MATILDA:

skriven

Så gott! :D

Kommentera här: