Kärleksmums fast som muffins

Goddagens! Här kommer en liten variant på kärleksmums. Och ett tips är att fyll de inte lika mycket som jag gjorde :-P Nästa gång ska jag fylla de till 1/3 av formen så man får plats med glasyran i formen också.
 
 
 Ett stort tips är att använda sig utav en muffinsplåt, på det sättet håller muffinsformen sin form. 
 
Ingredienser
Muffins:
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 1/2 dl mjölk
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 150 g smält smör
 
Glasyr:
- 300 g florsocker
- 4 msk smält smör (ca 150g)
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 msk starkt kaffe
- 2 msk kakao
 
Kokos
 
How to
- Sätt ugnen på 175 grader
Smeten:
1. Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna.
2. Vispa ägg och socker fluffigt och ljust. Detta tar några minuter med elvisp.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd försiktigt sedan ner det i äggfluffet.
4. Blanda försiktigt ned det smälta smöret samt mjölken i smeten.
5. Fyll formarna 1/3 och grädda i mitteln av ugnen i ca 20 min.
 
6. Blanda alla ingredienser till glasyren i en bunke och häll över i muffinsformen när kakan stått ute en liten stund. Strö över den mängd kokos du önskar och in i kylen för att stelna lite. 
 
Enjoy! :-)
 
 

Kommentera här: