Chokladmuffins med dulche, flingsalt & vit chokladfrosting

(med detta recept får du 15 cupcakes/muffins)
 
Ingredienser Muffins
75 g smör
2,5 dl mjölk
1 dl kakao
2,5 dl socker
1 ägg
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Ingredienser Frosting
200 g vit choklad
100 g rumstemp. smör
3 dl florsocker
200 g philadelphia

1 burk karamelliserad mjölk

How to
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret i en kastrull
3. Blanda ner mjölk, kakao, socker och ägg i det smälta smöret
4. Blanda resterande torra ingredienser och vispa sedan ner detta i kastrullen till en jämn och klumpfri smet
5. Fyll formarna 2/3 och grädda i mitteln av ugnen i 20 min. När du tagit ut muffinsen ur ugnen börjar du göra frostingen (detta för att muffinsen ska hinna svalna helt)
6. Smält chokladen över vattenbad eller Micro.
7. Vispa smör och florsocker till en fin, "fluffig" smet. Tillsätt den vita chokladen samt philadelphia och blanda till en jämn smet.
8. Ta en muffins, tryck ner lite i mitten så du får en inbuktning. Klicka på 1-1,5 tsk dulche, strö över flingsalt och toppa med frosting!
 

Dessa muffins är to die for! Dom är sjuuukt smarriga!
Enjoy!
 
//Kakolina
 
 

Kommentera här: