Tiramisu med apelsintwist

 
Då är årets uppesittardessert gjord och jag hann inte ta bild förrän alla hade huggit in :-p Så sorry för den kassa bilden! Tänkte att jag skulle göra Tiramisu med en lite juligare smak så hade helt enkelt i apelsinjuice och apelsinskal! Väldigt god blev den :-) 
 
Ingredienser 8 personer:
2 paket mascarponeost (á 250g)
5 msk socker
3 dl grädde
4 st äggulor
200 g savoiardikex (24 st)
Amaretto, amarula, baileys (välj det du tycker bäst om)
Kaffe
Kakao
1 apelsin (valfritt)
 
How to
1. Vispa upp grädden med 1 msk socker. Vispa grädden ganska hård.
2. Blanda resten av sockret med äggulorna i en separat bunke. När du blandat äggulorna med sockret lägger du i mascarponeosten till en jämn smet. (Ett tips är att ha tagit fram osten ett tag innan så den är enklare att jobba med). Jag hade här i saften från en halv pressad apelsin, hoppa över detta moment om du inte vill ha apelsinen i.
3. Vänd ner grädden i ostsmeten.
4. Gör kaffet så starkt du vill ha det, här finns inget recept utan det är enligt smaksak. Blanda kaffet med den likör du valt att jobba med, även här smaksak hur mycket du tar.
5. Doppa kexen en åt gången snabbt i vätskan och lägg i en form. Kexen ska ligga i två olika lager, så först 12 kex. Sen breder du över halva smeten. Här kan ni välja att pudra över kakao också om ni vill ha en mer chokladen smak, det är väldigt gott :-) gör sedan om samma sak igen med kexen och lägg över resten av smeten. Avsluta med att pudra över kakao och riva över apelsinskal (valfritt)
 
Viola!!!
 
/Kakolina
1 Johanna:

skriven

Oj, det verkar jättegott! Måste prova med apelsin i!

Svar: Det var hur gott som helst! :-)
Karolina aka "Kakolina"

Kommentera här: