Hallongrottor

 

Tänkte dela med mig av ett recept på hallongrottor :-) Så himla smarrigt och enkelt! Om ni vill göra hallongrottorna lite roligare kan ni använda er utav någon kakutstickare. Jag gjorde vanliga runda och även i form av en blomma.

Ingredienser
- 1 ägg
- 0,5 dl strösocker
- 100 g rumstempererat smör (jag använde mig utav mjölkfritt smör)
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- hallonsylt


How to
1. Vispa ägg och socker, i minst 5 minuter.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en separat bunke. När du blandat dessa häller du över ägg/sockerblandningen och smöret. Nyp/tryck ihop allt till en fin och jämn smet. Tänkt på att verkligen trycka ut smöret i degen så det inte blir klumpar kvar.

3. Slå in degen i plast och låt vila i kylen i 30 min.

4. Sätt ugnen på 200 grader.


5. Ta av plasten och rulla ut till bollar stora som valnötter. Platta ut bollarna med hjälp av tummen och pekfingret. Har du tagit fram någon rolig utstickare tar du fram kaveln helt enkelt och kavlar ut degen. Ett tips här är att göra en boll först och trycka ut så att du kan mäta hur hög din kaka måste vara när du kavlar ut för att få bra storlek på kakan så den gräddas jämnt.

 
6. Tryck till med tummen i mitten på kakan så du får en fördjupning i mitten. Fyll med hallonsylt (ta lite mindre än 1 tsk på varje). Lägg kakorna på en smord plåt eller galler med bakplåtspapper.

7. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min.

Enjoy! :-)
/Kakolina
 
1 Fanny Staaf:

skriven

Nej vad gott!

2 Hanna:

skriven

Perfekt med enkelt recept. Bra när man måste panikbaka!!

Kommentera här: