Blåbärsmousse

 
 
Här kommer ett busgott recept på blåbärsmousse. Denna mousse passar till alla möjliga chokladfyllningar, mandelgrädde alt någon annan bärmousse. Detta recept räcker för en fyllning till 24-26 cm (i diameter) tårta. Jag brukar alltid göra 1,5 sats pga jag vill ha en lite högre tårta. Grädden kan du själv välja om det ska vara vanlig, laktosfri eller soyagrädde. 
 
Ingredienser
4 gelatinblad
250 g blåbär
3/4 dl socker
3 dl vispgrädde
 
How to
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5-10 min (gör ingenting om dom ligger där lite längre men dom får inte ligga så hur länge som helst).
2. Lägg blåbären i en kastrull och tina upp. När blåbären börjar vätska lite kan du hälla i sockret. Rör om och låt puttra ett tag.
 
 
3. Mixa röran så att du inte har så många hela blåbär kvar (ska bli som en puré). Har du ingen stavmixer så kan du försöka mosa själv med vispen. Är gott med lite bitar i också.
4. Ta ur gelatinbladen från vattnet och krama ur. Lägg i blåbärspurén och vispa ihop.
5. Ställ purén åt sidan för att svalna och vispa grädden.
 
 
6. När purén har blivit rumstempererad vänder du ner den i grädden. Anledningen till att purén måste vara rumstempererad är för att den annars kan skära sig med grädden om den är för varm när den vänds ner. 
 
 
 
7. Ställ moussen i kylen någon timme innan du vill fylla tårtan så att den stelnar lite.
 
Viola :-)
 
/Kakolina
 
 

Kommentera här: